maggan hära!

tjena tjena!
har just gjort en ny header och satt den på platts.
tyckte att det var lite tråkigt när det inte var någonting dära...
men jag kanske gör en ny lite snyggare senare, för det här är mer eller mindre bara en ersättare tills den riktiga headern kommer.
ha det ni nu så bra medans!
klam / maggan.

julkännsla!

tjenare!
nu sitter jag här och äter en ostmacka, har inte gjort så mycket idag.
just nu sitter jag och lyssnar på musik.
nä, nu fick jag jul kännsla i hela kroppen.
lyssna och njut!


Werner & Werner - Vår julskinka har rymt

gammla godingar

nu har jag varit lite och kollat på youtube, och titta vad man kan hitta!
här kommer lite gammla godingar man lyssnade på på den gammla goda tiden ;-)



Small Faces - The Autumn Stone



ja det var allt jag bjuder på den här gången, ha det så bra så länge / Maggan!

Small Faces - Hey Girl




maggan is here !


har inte varit så mycket bloggande för min del på sistone måste jag säga
.
inte bra, inte bra!, jag vet.

men nu ska jag börja igen, hade nämligen tänkt att designa en ny header och göra om designen här på bloggen inom snar tid.
låter inte det bra?!
nu ska jag iallafall gå och ta mig en liten smörgås sen vet jag inte mer vad jag gör sätter mig nog framför tvn.

ha det så bra många pussar och kramar / Maggan.

a

Håller på att leta lägenhet nu, har bestämt mig.
är för gammal.
tomten är för jobbig för att sköta

//Henny

made by henny



//Henny

inte bloggat på länge..

tjenare alla bloggläsare!
har inte bloggat på ett tag så tänkte att jag skriver ett inlägg! :-)
idag har jag inte gjort så mycket eller jo det har jag nog, klockan 12.00 gick jag och hälsade på lilla Sara.
så söt hon är! sedan gick jag hem och gjorde middag.
Det blev så mycket som Makaroner och korv.
sedan har jag inte hunnit med så mycket mer.
tror jag ska ta och lyfta på arslet och gå till Henny och jinjer.
ha det så bra medans jag är borta // Maggnan

msn,facebook...

Hejsan alla kära bloggfans!
tänkte informera er (våra fans) vars ni kan kontakta oss, så här finns
Margit och henny på:

YouTube: mhmatbloggse

Facebook: Henny Och Margit Hemligt

Msn: [email protected]

Bilddagboken: mhmatbloggse

Habbohotell: www.mhmat.blogg

skrev detta inlägg så ni vet då det är vi och inte vi
eftersom många har låtsas vara oss, sånt är inte kul.

habbo rymdes inte i bilden och jag skrev ''mhmat'' över bilden
så ingen tar den som vanligt -.-

aja, vi hörs // Henny

s

Tja bloggen!
har ni något bra recept som ligger och trycker så tycker jag antingen skriva en kommentar eller skriva på våran msn [email protected] ni vet.
aja det var bara det jag velade säga vi hörs.

//Henny

Bärpaj med chokladfyllning

tjena alla bloggläsare!
Mår ni bra?!, det gör iallafall jag :-)
jaja för att komma till sak så hade jag tänkt att bjuda på ett smarrigt recept!
Nämligen Bärpaj med chokladfyllnin, det låter väll gått?
här kommer receptet. 

Bärpaj med chokladfyllning


12 bitar

Ingredienser
Chokladkräm
150 g vit choklad
2 1/2 dl vispgrädde
2 cl Cointreau, kan uteslutas

Deg
4 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Florsocker
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör eller margarin

Garnering
bär
vit choklad


Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädden och likören. Smält på svag värme. Se till så att chokladen inte bränner fast i botten på kastrullen. Ställ i kylen för att svalna.

Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 25 centimeter i diameter. Nagga. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter i 175°. Tag skalet ur formen och låt svalna.

Tag ut chokladkrämen ur kylen och vispa upp den med elvisp. Skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet. Lägg chokladkrämen ovanpå bären. Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad, vit choklad.

 
Bärpaj med chokladfyllning
 






ha ni nu det så bra många klrammar / Margit.

Kategorier är nytt

Tjenare igen bloggen.
Ska bara berätta att vi har gjort kategorier i bloggen så det ska bli lättare för er att hitta om ni söker något speciellt.
alla kategorier heter:

Mat: recept, och maten vi gör.

Youtube: alla våra youtube klipp.

Musik: musik vi gillar och lägger in här i bloggen.

Allmänt: allt annat som inte passar in i någon av dom andra kategorierna.

maggan gör modevsning

nu kommer överaskningen....

MHMAT PÅ YOUTUBE!


woawoa, woawoa.
äntligen!
och varför finns vi på you tube?
jo det är för att ni ska kunna se våra youtubeklipp.
och det här blir vårt första klipp.
det är en liten mode visning maggan gör.
Njut!

maggan on the catwalk.


överaskning

har en överaskning till er kära läsare.
blir spännande för er att se vad det är snart.
är bara mågra små detaljer kvar så ska ni få veta det.

hörs så länge // henny

renskav med mos.

Hejsan bloggen!
Vad gör alla bloggläsare där ute?
Vad tyckte ni om musiken från bad boys blue då?
dom är lite annorlunda det är dom men dom är ändå ruggigt bra!
det måste ni ändå erkänna?
men nu ska vi inte prata mer om det utan nu ska vi prata om mat faktiskt.
jag ska laga renskav med mos idag som middag då min dotter ska äta med oss i familjen.

detta recept är för 4 personer.
Färdigt på: 30 min
Ingredienser

500 500 g renskav
1 1 st gul lök
1.5 1.5 dl kantareller
2 2 msk svartvinbärsgelé
3 3 dl matlagningsgrädde
2 2 dl mjölk
2 2 msk mjöl
smör eller margarin
salt
peppar

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör eller margarin. Bryn renskaven. Tillsätt löken och kantarellerna.

2. Pudra med mjöl och häll i grädde och mjölk. Koka i 15-20 minuter. Krydda med salt och peppar och smaka av med gelé

så här kan det kan se ut.

// eran favorit henny


Bad boys blue

Tja bloggen!

Jo, Vad gör ni nu för tiden?
jo, själv har man inte gjort så mycket utan bara suttit och lyssnat igen mitt gammla Itunes biblotek.
Och jag hittade en jätte bra låt som jag helt glömt bort.
men då tänkte jag att ni kan få lyssna på den.
så här kommer den:

Bad boys blue - back to the future.

Och  här är en till då jag lika  gärna är i farten.



Bad boys blue- I wanna hear your heartBeat

Men nu ska Henny  gå ut på en uppfriskane promenad på lassaspåret med mina fina gå stavar :D
vi hörs! //Henny

Kycklingpanna med svarta bönor

tjena!
känns som att det var ett tag sen man bloggade lite på bloggisen, eller ?!
iallafall så tänkte jag bjuda på ett smarrigt recept!
nämligen kycklingpanna med svarta bönor :-)


Ingredienser
Portioner: 4

350 g strimlad kyckling (färdigpaketerad eller strimlad bröst-/lårfilé)
1 liten squash 
1 rödlök
1 gul paprika 
6-7 torkade Aprikos
(Prunus Armeniaca)
Man trodde tidigare att aprikosens ursprungsland var Armenien men senare studier antyder att den kommer från Kina och att den odlades där för 4-5.000 år sedan. Numera växer aprikoser bl a runt Medelhavet, i Mellaneuropa, USA och Australien.

Frukterna påminner i storlek och form om plommon. De har gult-gulrött sammetsludet skal. Fruktköttet är mjukt och saftigt och smaken söt med aromatisk syrlighet.

Aprikoser äts naturella, kan kokas till kompott, marmelad och köras i mixer och användas som sås till t ex glass.(eller russin)
1 burk svarta bönor (ca 400 g)
500 g krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander 
olja till stekning
flingsalt 
nymalen svartpeppar 

Kycklingpanna med svarta bönor

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Skär grönsakerna i lika stora bitar. Strimla aprikoserna.
2. Hetta upp 1 tsk olivolja i en stor panna och bryn kycklingstrimlorna så de får fin färg runtom. Ta upp och lägg åt sidan.
3. Bryn grönsakerna lätt och lägg tillbaka kycklingen. Tillsätt aprikoserna, krydda och häll i tomaterna. Låt det puttra i 5–6 minuter. Smaka av med spiskummin, koriander, salt och peppar och servera med fullkornsbulgur, quinoa, ris eller potatis..

FÖR ALLA? Mjölk- och äggfri. Glutenfri, under förutsättning att bulgur byts mot quinoa, ris eller potatis.



nu ska jag gå och ta en uppfriskande promenad ute i snön, ha det så bra ! / Maggan !


tomatsoppa

hejsan bloggen!
idag har jag ätit tomatsoppa!
det var himla god tycker jag, men tyvär måste jag berätta den dåliga nyheten att tomatsoppan är ett hemligt familjerecept  så det blir inget för er :(
Men det är lugnt, ni kommer få ett recept imorgon!
vad tycker ni om våran smalfaces ipod då?
jag tycker det var hel ball!
men nu måste jag gå faktsikt för jag ska nämligen ut och hålla kolll på barnen på stan med min vännina viktoria.

Vi hörs! / henny

ha det bra föresten

Bullar och koldolmar med mos.

Tja bloggen!
Idag ska jag baka bullar, igen!
tyckte att det inte var så länge sedan jag gjorde det?
eller?
ja, tiden flyger värkligen i väg då man har roligt.
´Jag ska iallafall göra kanel bullar och chokladbullar.
om ni undrar receptet så står det på baksidan av mjölpaketet :)
mmm, blir ni inte sugna nu? ;)

jaja nu ska jag sätta igång med bakandet så det blir gjort någon gång.

Nu höll jag på att glömma, ni undrar ju förstår vad hennys mat blir idag
och jag ska säga att det blir koldolmar med mos!
tvär blir det inge koldolmar med mos alá Henny för henny har det nämligen bara på papper eftersom henny bara gör hemmalagad mat och inge färdig köpta koldolmar och henny hinner inte skriva av receptet till er.

Men ha det så bra//Henny


Har det kommit snö hos er?

Tja bloggfans, ingen
Jo, det är så att jag glömde ju att fråga er om det har kommit nå snö där vart ni bor?
det har iallafall kommit det här.
ganska mycket faktiskt.
och det är så att både ajg och margit älskar snö så jag satt lite snöflingor i ipoden, haha! ;)
Men  nu  är det så att jag vill ju veta om det har kommit snö där ni bor så kommentera om det har det och vart ni bor, men gärna om ni gillar snö och varför det osv...

vi hörs senare. /Henny


small faces

Tja bloggen igen!

Nu är det så att vi ska ha SMALL FACES tema här på bloggen
så därför har jag uppdtaerat ipoden med BARA small faces.
låter inte det underbart va?
jo det är det värkligen!
så nu kan ni njuta av smallfaces i minst en vecka.
vi vet inte riktigt hur länge vi ska ha temat men det blir minst en vecka iallafall.

 

//Henny


pizza och musik uppdatering

Hejsan bloggen!

Idag ska jag faktiskt äta pizza!
jo, det är sant idag tänker jag inte laga någon mat utan jag ska bara ringa hit pizza budet idag.
så det finns inte så mycket om mat att skriva idag utan jag tänkte mer uppdatera er om vilka låtar det är som gäller idag så ni slipper skämmas över er gammalmodiga musiksmak :S


- Style empty bed.

 


- lunes por la madrugada.

- Small faces - afterglow of your love.


- Small faces - sha la la la lee.

kycklinggryta

Tja bloggen!
Har varit vaken sedan halv 8, sovit länge idag!
Idag ska man äta kycklinggryta det ska bli välldigt gott.
´ni vill förstås ha receptet så här är det:

Mustig kycklinggryta

Buffé nr 11 2006, sid 18

Ingredienser
Portioner: 4

ca 600 g kycklingfiléer
75 g rökt fläsk eller bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar 
1 1/2-2 msk balsamvinäger 
2 msk hackad persilja 
1 tsk maizena (majsstärkelse)

 

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
2. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan.
3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
4. Låt såsen koka 4–5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
5. Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.

Mustig kycklinggryta
receptet är naturligtvis från
ica's hemsida :)

och medans ni läser detta inlägg så kan ni få en liten låt att lyssna på.
denna gång blir det country med brook's and dunn!
det är dom som har gjort låten boot scootin boogie. Njut!


Cowgirls don't cry - brooks and dunn

Ha det bra! / henny

RSS 2.0