Kycklingpanna med svarta bönor

tjena!
känns som att det var ett tag sen man bloggade lite på bloggisen, eller ?!
iallafall så tänkte jag bjuda på ett smarrigt recept!
nämligen kycklingpanna med svarta bönor :-)


Ingredienser
Portioner: 4

350 g strimlad kyckling (färdigpaketerad eller strimlad bröst-/lårfilé)
1 liten squash 
1 rödlök
1 gul paprika 
6-7 torkade Aprikos
(Prunus Armeniaca)
Man trodde tidigare att aprikosens ursprungsland var Armenien men senare studier antyder att den kommer från Kina och att den odlades där för 4-5.000 år sedan. Numera växer aprikoser bl a runt Medelhavet, i Mellaneuropa, USA och Australien.

Frukterna påminner i storlek och form om plommon. De har gult-gulrött sammetsludet skal. Fruktköttet är mjukt och saftigt och smaken söt med aromatisk syrlighet.

Aprikoser äts naturella, kan kokas till kompott, marmelad och köras i mixer och användas som sås till t ex glass.(eller russin)
1 burk svarta bönor (ca 400 g)
500 g krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander 
olja till stekning
flingsalt 
nymalen svartpeppar 

Kycklingpanna med svarta bönor

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Skär grönsakerna i lika stora bitar. Strimla aprikoserna.
2. Hetta upp 1 tsk olivolja i en stor panna och bryn kycklingstrimlorna så de får fin färg runtom. Ta upp och lägg åt sidan.
3. Bryn grönsakerna lätt och lägg tillbaka kycklingen. Tillsätt aprikoserna, krydda och häll i tomaterna. Låt det puttra i 5–6 minuter. Smaka av med spiskummin, koriander, salt och peppar och servera med fullkornsbulgur, quinoa, ris eller potatis..

FÖR ALLA? Mjölk- och äggfri. Glutenfri, under förutsättning att bulgur byts mot quinoa, ris eller potatis.



nu ska jag gå och ta en uppfriskande promenad ute i snön, ha det så bra ! / Maggan !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0