Vanilj panacotta.

Blev så sugen på vaniljpanacotta så nu har jag hittat 2 recept som värkar supergoda.
Så jag hade velat ha lite hjälp med att välja vilket.
Skriv en komentar om vilket recept ni tycker att jag ska göra.

Här är det första receptet som är från recept.nu

Antal portioner:
Färdigt på: 2 tim 15 min
Ingridienser:

100 g blandande färska bär efter tillgång
Pannacotta:
 0.5 dl vispgrädde
 0.5 dl mjölk
 18.75 g strösocker
 1 st blötlagda gelatinblad
 60 g vit choklad, hackad
Halloncoulis:
 62.5 g hallon
florsocker

Gör så här:

1. Blötlägg gelatinbladen i vatten 20 minuter innan tillagning. Koka sedan upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt sockret och chokladen. Krama ur gelatinet och lägg ner det också. Låt allt smälta under omrörning.

2. Sila bort överflödig vätska med en finmaskig sil eller grov duk. Häll sedan upp allt i portionsformar. Låt stelna i kylen i ett par timmar.

3. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer (eller gaffel). Sila bort kärnorna med en finmaskig sil och smaka av med florsocker. Vänd sedan i de färska bären. Servera med panacottan och njut!

4. Gör gärna lite extra halloncoulis som serveras i en kanna som extra tillbehör.


Och här är det andra receptet som är från favoritsidan ICA.se

Vaniljpanacotta med färska bär

Buffé nr 6 2001, sid 12

Ingredienser
Portioner: 10

4 gelatinblad
2 vaniljstänger
4 dl vispgrädde
4 msk honung
6 dl yoghurt med smak av honung
färska bär tex blåbär (vinbär, jordgubbar)

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.

Klipp upp vaniljstängerna och lägg dem i en kastrull tillsammans
med grädden. Koka upp. Ta upp vaniljstängerna.

Ta upp gelatinbladen och blanda med den varma grädden. Låt svalna.

Tillsätt honung och yoghurt. Häll upp i portionsformar och ställ
kallt för att stelna. Servera med blandade färska bär.



panacottan från recept.nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0