Marängtårta

Tjena tjena bloggen!
idag så har jag gjort något riktigt riktigt smarrigt.
kan ni gissa vad det är?
det kunde ni säkert.
jag har iallafall gjort en super smarrig marängtårta!
jag vet att man inte ska äta sådant här på en vardag men då jag såg receptet var jag bara tvungen att springa till ica och köpa ingrideenser och sätta igång.
det var iallafall tur att jag gjorde den för den blev super god.

MÄRÄNGTÅRTA:

Du behöver:

Bottnar sockerkaksdel:

Bottnar marängdel:

Fyllning:

Gör så här:

Rör margarin/smör och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt bakpulver. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör smeten porös.

Rör i mjölet och till sist mjölken.

Bred ut smeten antingen i en långpanna ca 20x35 cm eller 25x30 cm klädd med bakplåtspapper eller också i två runda formar med löstagbar kant (smörjda och bröade om det inte är teflon) ca 20 cm i diameter. Gör du tårtan i långpanna får du en rektangulär tårta.

 

Gör rent visparna. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängmassan några minuter.

Bred marängsmeten ovanpå smeten i långpannan/runda formarna.

Strö över mandelspån om du vill ha det.

 

Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Låt tårtan kallna helt innan du tar loss den från pappret eller lossar kanterna på formarna.

 

Vispa grädden till fyllningen och ta fram frukt eller bär.

 

Om du gjort kakan i långpanna: Dela tårtan på mitten. Flytta försiktigt den ena bottnen till ett fat.

Om du gjort kakan i rund form. Ta försiktigt loss den ena bottnen från formen med hjälp av en stekspade och flytta den till ett runt tårtfat.

 

Bred på grädden på bottnen och fördela frukt/bär.

Lägg på den andra bottnen (ta försiktigt loss den också).

 

Förvara tårtan i kylskåp. Tårtan bör ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del och blir inte lika tjusig eftersom grädden i fyllningen gör att marängen i den understa bottnen smälter.



här kommer en cool låt:

/henny

p.s ragnar hällsar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0