glömde tunnbrödreceptet

Jag glömde att ge er receptet. så här kommer det.

Ingredienser (16 portioner/st.)

75 gram smör (eller margarin)
5 dl mjölk
25 gram jäst
0.5 tsk salt
0.5 dl socker
2 msk sirap
0.5 tsk hjorthornssalt
7 dl rågsikt, ca
6 dl Lantvetemjöl eller vetemjöl, ca

Gör så här

  1. Smält fettet, häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Rulla dessa till runda bollar.
  4. Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida.
  5. Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Tunnbröden går bra att frysa.

Och så här skulle brödet visst se ut.

 

Att jag kunde glömma något sådant. det är ju förjäkligt hur minnet förändras då man blir lite äldre...

men nu ska vi inte prata om ålder!

 

//Henny


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0