Kalkonkorv
Hello it's Henny here.
Vi hade tänkt börga att lägga in Youtube inlägg på bloggen satt ni kan hålla er uppdaterad om dagensbästa låtar också är det ju trevligare och roligare att lyssnar på musik medans man läser våra underbart goda recept eller hur?
här är iallafall ett välldigt gott recept och en riktigt bra låt:
|
|
V
Kalkonkorv med ljummen sallad:
Ingredienser
Portioner: 4
1/2 purjolök
2 tomater
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 burkar matvete (à 410 g)
2 msk olja
1/2 dl persilja (fryst, hackad)
2-3 msk citronjuice
salt och svartpeppar
500 g kalkonkorv
1 msk olja
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Ansa och skär purjolök i strimlor. Skär tomater i bitar. Skala och grovhacka vitlöksklyftor. Dela, kärna ur och finhacka röd chilifrukt. Häll av och skölj matvete. Fräs vitlöken försiktigt i olja ca 1 minut. Tillsätt purjolök och matvete, låt allt bli genomvarmt. Lägg över i en skål och låt svalna något.
2. Tillsätt tomaterna, chilin och persilja. Pressa över citronjuice. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
3. Skär kalkonkorv i cm-tjocka skivor. Stek i olja 1/2–1 minut på varje sida. Servera med matvetesalladen.
FÖR ALLA?
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i korven. Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.
(Bilden tagen från ica's hemsida)
Den här måltiden åt jag som middag idag, den var faktiskt god.
Den får 3 1/2 av 5 Tallrikar.
Song away - Hockey