kycklinggryta
Har varit vaken sedan halv 8, sovit länge idag!
Idag ska man äta kycklinggryta det ska bli välldigt gott.
´ni vill förstås ha receptet så här är det:
Mustig kycklinggryta
Buffé nr 11 2006, sid 18
Ingredienser
Portioner: 4
ca 600 g kycklingfiléer
75 g rökt fläsk eller bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
1 1/2-2 msk balsamvinäger
2 msk hackad persilja
1 tsk maizena (majsstärkelse)
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
2. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan.
3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
4. Låt såsen koka 4–5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
5. Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.
receptet är naturligtvis från
ica's hemsida :)
och medans ni läser detta inlägg så kan ni få en liten låt att lyssna på.
denna gång blir det country med brook's and dunn!
det är dom som har gjort låten boot scootin boogie. Njut!
Cowgirls don't cry - brooks and dunn
Ha det bra! / henny