lussebullar
hej Maggan här igen!
har just varit och inhandlat julklappar, visst är det roligt.
nu sitter jag här hemma i mitt lilla kök och tänker på om man ska börja baka lite lussebullar.
haha, nu idag känner jag mig snäll så tänkte ge er ett lussebulle recept!
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Garnering:
russin
Pensling:
1 ägg
har just varit och inhandlat julklappar, visst är det roligt.
nu sitter jag här hemma i mitt lilla kök och tänker på om man ska börja baka lite lussebullar.
haha, nu idag känner jag mig snäll så tänkte ge er ett lussebulle recept!
Ingredienser ( lussebullar )
ca 35 st
50 g jäst100 g smör
5 dl mjölk
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Garnering:
russin
Pensling:
1 ägg
Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kvarg , saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min.
ha det nu så bra medans ni njuter av eran lussebulle !/ maggan
Kommentarer
Trackback